Vele jaren kende ondernemend Tilburg succesvolle Bedrijvencontactdagen, BCdagen. Die krijgen op 17 en 18 mei een 2.0-vervolg in de Koepelhal in de Spoorzone. Marco van Elswijk spreekt over ‘verrassende invalshoeken’, ‘aansprekend deelnemersveld’ en ‘nieuwe stijl’. Met dat laatste verwijst hij onder meer naar Zakelijk Speeddaten. Het thema van de BCdagen luidt: ‘Grenzen verleggen!’

Potentiele klanten ontmoeten, met relaties van gedachten wisselen en hen een gastvrij onthaal bieden. Het zijn volgens Van Elswijk enkele van de vele invalshoeken tijdens BCdagen. “Ook al gebeurt er veel via sociale media, aan persoonlijk contact met nieuwe en bestaande klanten hechten ondernemers nog steeds veel waarde. BCdagen zijn en blijven in die context het meest geschikte marketing- en communicatiemedium.” Hij koppelt daaraan ook een praktische reden: “Op de beursvloer ontmoet je met een efficiënte tijdsinvestering een grote groep geïnteresseerden.”

Matchmaking

Om die groep nog omvangrijker te maken zet BCdagen Matchmaking en Zakelijk Speeddaten in. Primeurs, die voortvloeien uit de samenwerking met Sponty Events. Aanmelden voor de BCdagen betekent een link ontvangen waarmee je je profiel kan aanmaken. Daarin geef je aan waar je naar op zoek bent en wat je te bieden hebt. Na de aanmelding gaat Sponty Events achter de schermen voor de bezoeker netwerken. Dit gebeurt met een matchmakingsysteem. “Op het moment dat je de BCdagen binnenstapt, weet je meteen welke mensen en/of bedrijven interessant voor je zijn. Naast deze online matchmaker is het ook mogelijk om deel te nemen aan zakelijke speeddatesessies. Deze worden twee keer per dag aangeboden.”

Zakelijk Speeddaten

“Tijdens het speeddaten word je elke vier minuten gekoppeld aan een nieuw persoon. In die tijd kun je je bedrijf pitchen, brainstormen over nieuwe ideeën en mogelijk nieuwe samenwerkingen starten. Het doel is veel mensen in een korte tijd ontmoeten, elkaar prikkelen en nieuwsgierig maken.” Van Elswijk ervoer tijdens eerder gehouden BCdagen, dat bezoekers naar huis gaan met verse inspiratie en energie. “Door de combinatie van een online matchmakingsoftware en zakelijk speeddaten op de vloer haal je zoveel mogelijk rendement uit een bezoek aan de BCdagen. We gaan de beste pitch van de BCdagen Brabant begeleiden en opnemen.” Op het speeddate en matchmake-ontmoetingsplein kan iedereen een pitch van zestig seconden geven. Via social media kanalen onder meer het BCdagen youtube-kanaal zijn de pitches het gehele jaar te zien. De beste pitcher op 17 en op 18 mei wacht een prijs.

Centrale ligging

Ervaring leert. Van Elswijk organiseerde al BCdagen in diverse plaatsen in ons land en ziet Tilburg als een perfect platform. “Niet alleen de bedrijvigheid spreekt aan, het kent een hele centrale ligging ten opzichte van andere, grote Brabantse steden. Het thema heeft daarbij een dubbele betekenis. Grenzen verleggen in Brabant maar ook richting België. Die buitenlandse connectie ligt immers ‘om de hoek’.” De Bedrijvencontactdagen vinden plaats in de Koepelhal op woensdag 17 (14.00 tot 22.00 uur) en donderdag 18 mei 2017 (10.00 tot 17.00 uur).

Grote belangstelling

Gezien de grote belangstelling van actieve ondernemers wordt het, volgens Van Elswijk, het grootste B2B event in Tilburg. “Wij brengen ondernemers met elkaar in contact op on- en offline netwerken en tijdens inspiratiesessies. Ook is er volop mogelijkheid om face-2-face zaken te doen in de regio. We richten ons met de BCdagen op ondernemers, organisaties en overheden uit Tilburg en de regio. Natuurlijk staan de BCdagen open voor deelname van organisaties uit naburige provincies, om ook zo zakelijke relaties te versterken en contactmomenten te vergroten. Informatie en aanmelden http://bcdagen.nl