Donderdag 27 april 2017 vierde koning Willem-Alexander zijn 50ste verjaardag in Tilburg. Ruim twintig fotografen en schrijvers hebben deze feestelijke dag vastgelegd in een boek dat precies 50 uur na zijn aankomst in de boekhandels lag. Uiteraard ontvangt koning Willem-Alexander ook een exemplaar als aandenken aan zijn verjaardag in Tilburg.

Enkele maanden geleden ontstond bij de Tilburgse schrijvers Ronald Peeters en Ed Schilders het idee om een boek over het bezoek van de koninklijke familie te maken. Het moest een mooi vormgegeven boek worden, gemaakt door diverse fotografen en schrijvers. Maar het meest bijzondere zou zijn dat het boek op 27 april zou worden samengesteld, vormgegeven en gedrukt, en dat het 50 uur na het bezoek van de koning aan Tilburg al in de boekhandels zou liggen.

Een team van redacteuren, ontwerpers, grafici en drukkers hebben de klok rond gewerkt en de bijdragen van de schrijvers en fotografen verwerkt in een 144 pagina’s tellend gebonden boek. De fotografen en schrijvers maakten een (foto)verslag van de '13 werelden' waarlangs koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de overige leden van de koninklijke familie liepen. Zij bezochten ook locaties en feestjes waar koning Willem-Alexander niet bij kon zijn zoals onder andere de Koningsnacht, Korvel, en het Leijparkfestival.

Dit boek kon alleen maar tot stand komen door een intensieve samenwerking tussen drukkerij Gianotten Printed Media, boekhandel Gianotten Mutsaers en enkele andere ondernemers uit de stad die het initiatief een warm hart toedragen. Een mooie herinnering aan de 50ste verjaardag die koning Willem-Alexander in Tilburg vierde. Het boek is nog te bestellen via: http://www.gianotten.nl/boekreserveringen/detail/koningsdag