Omdat het heeft laten zien dat het 'kan accelereren op het juiste moment', heeft Hoppenbrouwers Techniek de BORT-prijs 2017 in de wacht gesleept. Dat is donderdagmiddag bekend gemaakt.

Het Udenhoutse bedrijf werd door de vakjury van de jaarlijkse prijs van het Bedrijven Overleg Regio Tilburg uit drie genomineerde ondernemingen verkoren.

Hoppenbrouwers Techniek  kenmerkt zich volgens de jury door een groot innovatief vermogen en standvastigheid. ,,Ook in de economisch lastige tijd die achter ons ligt, is de gekozen koers met bijbehorende investeringen doorgezet, met een groeilijn als gevolg." Daarnaast speelt het bedrijf een sterke maatschappelijke rol in de regio Tilburg, waarbij indirect het doel is om persoonlijke ontwikkeling bij met name de jeugd aan te moedigen. 

De twee andere genomineerden waren het Tilburgse data science-bedrijf Building Blocks en uitzendorganisatie Logistic Force, ook uit Tilburg.  

De BORT prijs is een waardering van bedrijven voor bedrijven uit Tilburg en omstreken die een bijdrage leveren aan de groei van de lokale economie en het Tilburgse ondernemingsklimaat. Het thema was accelereren wat tijdens de uitreiking centraal stond.