Tijdens de uitreiking van de BOV-Trofee worden ondernemers uit de regio beloond voor hun durf en ondernemerschap. 7 december vindt alweer de achttiende editie plaats. Kortom, de trofee is allang geen onbekende meer in het Brabantse bedrijfsleven. Naast de gevestigde ondernemer worden op deze dag ook de starters geprezen met de uitreiking van de Junior Kamer Junior Trofee.

De Junior Kamer Junior Trofee is het kleine broertje van de BOV-Trofee en werd in 2011 in het leven geroepen. “De prijs is er om de naamsbekendheid van een startende onderneming te vergroten, maar het is vooral een eretitel”, vertelt Joris van Caulil. Hij is lid van de Junior Kamer en zit in de commissie die het evenement organiseert. “Dit jaar doen we het net even anders. De uitreiking van de Junior Kamer Junior Trofee vindt namelijk plaats in de Hall of Fame en niet in de Koepelhal.”

Oud-winnaars aan het woord

Restaurant de Houtloods won de Junior Kamer Junior Trofee in 2015. “Omdat we destijds een nieuw restaurant waren, was het een echte beloning”, vertelt eigenaar Sander Overweg. “Ik zie het als een erkenning voor al het harde werken.” Voor LiveWall, de winnaar van 2014, had de prijs ook een groots effect. Oprichter Frits Mahovic deed eerst vooral zaken in de Randstad en Europa. “Na het winnen van de prijs werden we pas bekend in Tilburg en omstreken en nu werken we met de Gemeente Tilburg, Citymarketing, Willem II en Tilburg Trappers.”

De finalisten die het 7 december tegen elkaar opnemen, zijn Burger Business, Friandries en Flow.ai. Aan de hand van het thema ‘Kickstart’ moeten zij zowel de jury als de aanwezigen in de zaal overtuigen. Hun oordeel telt namelijk respectievelijk voor 60% en 20% mee. De laatste 20% komt van het aantal likes van de bedrijfspitches op Facebook.

Sander van de Houtloods heeft nog wel een tip voor de finalisten: “Straal vooral veel plezier uit en doe je niet anders voor dan je bent.” Frits van LiveWall geeft het advies: “Als je iets doet, doe het dan met passie. Lukt het in Tilburg, dan lukt het overal!”

Een avondvullend programma

De bezoekers van de uitreiking van de BOV-Trofee staat een avondvullend programma te wachten. De Junior Kamer Junior Trofee wordt uitgereikt in de Hall of Fame en er komt een luxe vijfgangendiner op tafel. Joris van Caulil: “Het wordt een dinershow met vijf restaurants uit de regio. Sec, Auberge du Bonheur, Cookaholics, de Houtloods en Kok Verhoeven serveren een gerecht.”

De Beste Ondernemers Visie

Het hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de BOV-Trofee. Kivits Drunen, KTBA People in Food en HBL Online (Gereedschapscentrum) strijden om de prijs voor de Beste Ondernemers Visie. Op basis van hun interviews en de mate waarin de ondernemers zich onderscheiden in het thema ‘Fast Forward’ beslist de jury wie als winnaar uit de bus komt.

Wim Naber van Naber Plastics won vorig jaar de trofee. Zijn bedrijf produceert onder andere voedselverpakkingen. Grote kans dus dat de cherrytomaatjes en bossen bloemen in je supermarkt verpakt zijn in zijn verpakkingsmateriaal. Donderdag velt hij zijn oordeel over de drie finalisten als onderdeel van de jury.

Er zijn nog enkele kaarten te koop voor de uitreiking van de BOV-Trofee. Je kunt deze bestellen via de website van de BOV-Trofee.