Geef 32 creatievelingen elk een grote witte knuffel en laat ze ermee doen wat ze willen. Wat krijg je dan? Give me a hug. Deze expositie is van 6 tot en met 8 oktober te zien in NS16 in Tilburg.

Give me a hug is eigenlijk een grote liefdesverklaring. Aan de kunst in al haar uitingsvormen, en aan de stad Tilburg, haar textielverleden en de inwoners. Initiatiefneemster Noortje van Venrooij wil de wereld een beetje mooier maken. ‘Making the world a happier place’ is niet voor niets al jaren de slogan van haar label Discodip waarmee ze onder meer vrolijke knuffels maakt. Ze zocht naar een manier om kunst op een laagdrempelige manier aan het Tilburgse publiek te laten zien. Geen kunst met een grote K, maar voor iedereen: voor jong en oud, voor mensen die vaak naar kunst gaan kijken en degenen dat normaal gesproken nooit doen. Knuffelbare kunst, waar iedereen van kan en mag genieten.

Het uitgangspunt was zo’n 20 kunstenaars bij dit project te betrekken. Het werden er uiteindelijk 32! De deelnemers komen uit uiteenlopende creatieve hoeken: beeldend kunstenaars, ontwerpers, illustratoren, architecten, dj’s, dichters, stylisten en tattoo artists. Velen komen uit Tilburg en omgeving, sommigen wonen en werken buiten de stad. Zo zijn er knuffels te zien van onder meer graffiti artist Paul Watty, striptekenaar Jeroen de Leijer, ontwerpersduo Zilverblauw, urban artist Tom de Meer en illustratoren Loulou & Tummie. Zij hebben geen enkele richtlijn gekregen behalve de witte knuffel als basis.

Laat je dus naar hartenlust verrassen, vertederen, vermaken en verbazen door de kunst van Give me a hug. Geen twijfel mogelijk dat je naar huis gaat met het fijne gevoel dat de wereld weer een stukje mooier is geworden. Making the world a happier place en laten we in Tilburg beginnen! 

De expositie Give me a hug opent op vrijdagavond 6 oktober van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Daarna te zien op  zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur.
Toegang gratis. Locatie: NS16, NS Plein 16, Tilburg