Vrijdag 2 maart opent chocolatier Dries Michels een pop-upstore aan de Willem ll-Straat 3. De tijdelijke winkel richt zich voornamelijk op Pasen en bevindt zich pal tegenover het chocolade-atelier dat in april de deuren opent. Tot die tijd kan de avontuurlijke chocoladeliefhebber z’n hart ophalen aan het paasassortiment van Friandries.

Eetbare kunst: creaties van chocolade

Speciaal voor Pasen heeft Michels verschillende miniatuurcreaties van chocolade gecreëerd. Dat perfectie ook geldt voor chocolade moge duidelijk zijn. Futuristische XL chocolade-eieren in luxe geschenkdozen, explosieve bonbons, Tilburgse Bon Bar repen en een uitgebreid assortiment paaseitjes met frisse tonen en specerijen. Denk aan fruited eggs met o.a. passievrucht en kalamansi, golden eggs met Chinese 5 spices en cocos eggs met yoghurt, limoen en kokos. Wie geen moeite heeft met kiezen, kan een eigen doosje samenstellen met deze eetbare kunst.

pasen_miit.jpg

‘’Experimenteren is key. In de loop van de maand vul ik het paasassortiment aan met nieuwe producten, met een knipoog naar ons kersverse concept. Chocolade staat niet stil en dat geldt ook voor Friandries.” Speels, puur van smaak en de tijd ver vooruit: de ambachtelijke chocolade van Friandries is geen lukraak experiment, maar een goed uitgedacht geometrisch kunstwerk dat bomvol smaak zit. ‘’Mensen verrassen met een frisse kijk op chocolade, dat is mijn doel”, aldus Michels.

De wereld van chocolatier Dries Michels

Terwijl het paasassortiment z’n intrede doet in de pop-upstore, wordt het pand aan de overkant klaargestoomd. In april openen de deuren van de winkel, inclusief volwaardig chocolade-atelier. De verwachtingen liggen hoog: een opmerkelijk assortiment met bonbons die een nieuwe dimensie toevoegen aan je smaakpallet. Rode peper met karamel en kokos, rode biet met trekdrop en komkommer met framboos en verveine zijn enkele combinaties die Friandries voor ons in petto heeft. En de rest? Daar kunnen we alleen maar reikhalzend naar uitkijken.