Om als bedrijf toekomstproof te zijn, is innoveren noodzakelijk. De Hannover Messe laat je kennismaken met de nieuwste innovaties in de industriesector. Gemeente Tilburg organiseert dit jaar voor de vierde keer op rij een ‘schoolreisje’ naar deze industriebeurs. Ga je mee?

Hannover Messe

De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen ter wereld met jaarlijks ruim 6500 exposanten en 210.000 bezoekers uit maar liefst meer dan 60 landen. De beurs biedt mogelijkheden om je export te vergroten, nieuwe leveranciers of nieuwe klanten te vinden, een nieuw technisch talent tegen het lijf te lopen en om up-to-date te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen.
Reden dat de gemeente Tilburg deze reis organiseert is om Tilburgse bedrijven de kans te bieden voorop te lopen op ontwikkelingen in de markt en meerwaarde te ontdekken via samenwerking. Omdat er meerdere netwerkmomenten zijn en je samen met andere ondernemers de reis onderneemt, is de kans hierop groot.

Zo resulteerde een ontmoeting tussen Melis Gieterijen Tilburg en Mindlabs in een samenwerking genaamd Castlab, een initiatief wat zich richt op het bieden van een innovatief serviceaanbod op het gebied van Casting Solutions bestaande uit onder meer design, prototyping en engineering.
Vorig jaar was de CEO van Vendor, Sabine Thuysbaert, ook een van de deelnemers. Haar ervaring: “Zo’n trip als dit is niet vluchtig: je bent langer met elkaar op stap. Dat is inspirerend. Zowel het bezoek aan HM als de onderlinge gesprekken en het rondkijken in een innovatieve omgeving, opent je mind.”
Voor slechts 400 euro is een tweedaags bezoek aan de Hannover Messe geregeld inclusief hotelovernachting (van 1 op 2 april, echt geen grap). Tijdens het bezoek geniet je van een heerlijk netwerkdiner met de overige deelnemers van de reis. Er is een exclusief matchmakingevent met (inter)nationale regio’s georganiseerd om collega-bedrijven te ontmoeten. Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor bezoek aan leverancier en/of klanten op de beurs.

Waarom meegaan:

  • Het is dé plek om kennis te maken met nieuwe trends en ontwikkelingen.
  • Het is de grootste beurs voor industriële technologie ter wereld.
  • Duitsland is een belangrijke handelspartner voor Nederland.
  • Loop een technisch talent tegen het lijf.
  • Volop netwerkgelegenheid.
  • Alles geregeld; je hoeft alleen maar in de bus te stappen!


Wil jij mee? Klik dan hier voor de uitnodiging van de gemeente Tilburg.