Droom jij van een carrière met impact? Ben je afstuderende, of afgestudeerd en wil je jezelf ontwikkelen als sociaal ondernemer? Heb jij een geweldig idee om Tilburg mooier, beter, of socialer te maken maar wil je de tools om dit op te zetten?

Dit najaar begint in Tilburg een nieuw lokaal trainingsprogramma van Starters4Communities. Voor dit programma zijn wij op zoek naar ambitieuze starters die zichzelf professioneel willen ontwikkelen en ‘hands on’ aan de slag willen om de maatschappelijke innovatie in Tilburg te stimuleren. Een win-winsituatie!

Tijdens ieder Starters4Communities programma koppelen ze een groep van 20 starters op de arbeidsmarkt aan ondernemende, bottom-up wijkinitiatieven. In een interdisciplinair team van ongeveer vier starters bijt jij je tanden in een maatschappelijk vraagstuk. Je gaat werken aan een wijkinitiatief met de ambitie stappen te zetten in de groei tot een sociale onderneming. Je maakt kennis met de nieuwste innovatie- en designtechnieken, en maakt de vertaalslag van theorie naar praktijk. Je ontwikkelt een nieuwe kijk op ondernemerschap en het creëren van maatschappelijke en financiële waarde. Je gaat samenwerken met gelijkgestemden, maar juist ook met mensen van geheel verschillende achtergronden. Je doet nieuwe netwerken en vaardigheden op die de rest van je leven van pas zullen komen.

Het belooft een zoektocht te worden naar jezelf en wat jij belangrijk vindt. Daarnaast besteden ze aandacht aan jouw eigen ontwikkeling; wie ben je, waar liggen jouw passies en talenten, waar wil je heen? Zelfkennis is de motor van een succesvolle carrière.

Nieuwsgierig naar meer? Kijk op de website en ga naar de informatieavond op woensdag 6 september. http://www.starters4communities.nl/sociaal-ondernemen-tilburg/

Voor vragen kun je e-mailen met Goedele: goedele@starters4communities.nl