De logistieke sector groeit en de arbeidsmarkt is krap. Er is meer goed opgeleid personeel nodig om ervoor te zorgen dat de sector blijft ontwikkelen. Maar hoe zorg je voor voldoende nieuwe medewerkers? Kortom: hoe maak je werken in de logistieke sector populair?

Met dit vraagstuk in het achterhoofd organiseert Logistiek Midden-Brabant (LMB) regelmatig bijeenkomsten. Allemaal om genoeg medewerkers te werven die ervoor moeten zorgen dat de logistieke sector zo succesvol blijft groeien.

Zo ook op 19 november met masterclasses en een banenmarkt. Drie logistieke werkgevers waarbij het werven van nieuwe medewerker goed gaat (Simon Loos, DMG, Claassen Logistics), deelden hun kennis met bedrijven uit de sector. In totaal volgden vijftig werkgevers uit het regionale bedrijfsleven een masterclass en kregen ze na afloop de kans om aan te haken bij de banenmarkt. Kandidaten die op zoek zijn naar werk, kregen daar kans om direct te solliciteren en kennis te maken.

Meer dan 'wielen en dozen'

Dat het vak logistiek meer inhoudt dan alleen het vervoer van dozen werd ook duidelijk gemaakt aan meer dan dertig decanen. LMB, ROC, NHTV en Coolblue organiseerden 16 november de bijeenkomst 'Logistiek: volop opleidingsmogelijkheden en baankansen'. Decanen van scholen uit heel Noord-Brabant kwamen daarvoor naar Coolblue en kregen een inzicht in het werkveld. Eén van de decanen werd blij verrast door de mogelijkheden in de logistiek: "Logistiek wordt vaak als niet-sexy ervaren. Ik heb nu gezien dat het ook anders kan." Een andere decaan gaf aan een beter beeld te hebben van het logistieke werkveld. "Dat helpt mij om leerlingen een beter beeld te schetsen." 

Ben je benieuwd naar de logistiek in Midden-Brabant? Of wil je meer weten over deze inspirerende middag? Bekijk ook eens dit verslag van de bijeenkomst.