Staan duurzaam en sociaal ondernemen bij jouw bedrijf hoog in het vaandel? Dan roepen de Gemeente Tilburg en VNO-NCW Midden-Brabant je op om je aan te melden voor de Groene Pluim.

Je kunt je als bedrijf aanmelden via de website van de Groene Pluim. Saver, Ricoh, Lindhout, Bras Fijnaart, Holonite, Perfetti van Melle en Van Oers United gingen je al voor.

Wat is de Groene Pluim?

De Groene Pluim is een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland en is in het leven geroepen om sociaal en duurzaam ondernemerschap te belonen en te stimuleren. Met deze titel vervul je een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven en daarnaast nodigt het bedrijven uit om ook mee te doen. Je komt als bedrijf in aanmerking voor de Groene Pluim wanneer je je voor de volgende Global Goals sterk maakt:

  • Afvalreductie
  • Energietransitie
  • Werkgelegenheid
  • Samenwerking

Hoe kwam het initiatief tot stand?

De Groene Pluim is in het leven geroepen naar aanleiding van het Klimaatakkoord van Parijs en het Nationaal en Provinciaal Energieakkoord. Het bedrijfsleven kan een grote ommezwaai in beweging zetten door in te zetten op innovatie en duurzaamheid. 

Maar wie denkt dat het behalen van de Groene Pluim een eindpunt is, heeft het mis. Het is juist een startpunt om je te blijven inzetten met het oog op de toekomst. De rol van bedrijven is namelijk niet alleen economisch of op het eigen bedrijf gericht, maar stijgt daar bovenuit en is breed maatschappelijk.