Van zaterdag 23 tot en met vrijdag 29 september vindt de eerste editie van Dear Future, plaats, een showcase festival over de toekomst. Dear Future, strijkt neer in de Tilburgse Spoorzone en op andere locaties in het centrum van Tilburg. Het evenement is geïnitieerd door gemeente Tilburg, Citymarketing Tilburg en de European Social Innovation Week. Festival, conferentie en expo komen hier samen. Ook wordt de Social Innovation Award uitgereikt. Met dit evenement wil Tilburg sociale vernieuwers uit heel Europa aantrekken en Tilburg op de kaart zetten als city of Social Innovation.

Dear Future, what will you look like?

Dear Future, is geen futuristisch festival, maar kijkt wel vooruit, zoekend naar nieuwe inzichten. Dear Future, laat je door de ogen van Social Innovation naar de toekomst kijken. Social Innovation is een belangrijke beweging in deze tijd vol veranderingen. Een manier om te reageren op ingrijpende sociaal-culture omslagen. Met inspirerende organisaties, experts, bedrijven, creatieven, communities en bezoekers worden deze urgente uitdagingen onder de loep genomen. Door diverse mensen samen te brengen tijdens het festival, komen we uiteindelijk tot de beste oplossingen. De hoofdlijnen van Dear Future, bestaan uit de thema’s identity, food, living, health, movement en leisure. Thema’s waarin de mens centraal staat. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door het festival of zelf actief meedoen met verschillende programmaonderdelen. Met een breed programma aan talks en colleges, meet-ups, experimenten, expo’s, cultuur en feest kan iedereen zijn draai vinden.

Dear Future, can I participate?

Naast dat je als bezoeker het festival kunt bezoeken, is het ook mogelijk om (als bedrijf) een eigen programmaonderdeel te organiseren. Dear Future, is op zoek naar denkers en vragenstellers die uitdagingen in het festivalprogramma onderbrengen. Wil jij een event organiseren tijdens Dear Future,? Dan heb je nog tot half juni om je aan te melden. Laat je horen via www.dear-future.nl/aanmelden.

Social Innovation Award

Vrijdag 29 september, tijdens Dear Future, wordt de Social Innovation Award voor de zevende keer uitgereikt. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of initiatief dat een voorbeeld is van succesvolle Social Innovation. Kans maken op deze award? Meld je dan voor maandag 22 mei aan via de website. http://dear-future.nl/award/

Voor meer informatie over Dear Future, kijk op www.dear-future.nl