Vanaf morgen opent 'Binnen bij Parcours' haar deuren. Dit nieuwe restaurant is onderdeel van Parcours, een Tilburgse school voor voortgezet speciaal onderwijs. Het sfeervolle restaurant is een belangrijke leerplek voor jongeren om werkervaring op te doen in de keuken en de bediening.

Uit eigen moestuin

Dennis Janssen, vakdocent horeca: “Onze menukaart varieert mee met de seizoenen. En we maken zo veel mogelijk gebruik van groente en fruit uit de eigen moestuin van de school. Het mooiste vind ik dat leerlingen op deze manier samen verantwoordelijk worden voor het restaurant. Ze kunnen hier in een échte praktijkruimte werkervaring opdoen. Samenwerken is ons sleutelwoord. En natuurlijk willen we kwalitatief goede producten serveren en hoge gastvrijheid bieden. ‘Binnen bij Parcours’ biedt nieuwe kansen om contacten te leggen tussen de leerlingen en gasten van buiten de school. We hebben er bewust voor gekozen een gezellig en sfeervol restaurant in te richten, verre van schools, zodat gasten zich snel thuis en welkom voelen.”

Smakelijk eten voor een goede prijs

Het eten bij ‘Binnen bij Parcours’ is behalve goed bereid door de leerling chefs in de keuken, ook nog eens niet duur. Op donderdag kun je tussen een en twee middags lunchen voor slechts €5,- en op dinsdagavond vanaf vijf uur kun je genieten van een driegangenmenu vanaf €15. Iedere week is er weer een ander menu, waardoor de scholieren veel verschillende gerechten kunnen beoefenen. Meer informatie over ‘Binnen bij Parcours’, vind je hier.

Over Parcours

Parcours is een school in Tilburg voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Zij krijgen op deze school een extra steuntje in de rug. Parcours leert jongeren hun verantwoordelijkheid te nemen en ze wegwijs te maken in onze samenleving. Naast het leren van kennis en vaardigheden is omgaan met elkaar en samenwerken een belangrijk leerpunt. Parcours is één van de zeven scholen van de stichting Biezonderwijs.

Kom jij binnenkort een hapje eten?