Pakje Kunst bestaat sinds 21 december één jaar en viert dit met het verrassen van de koper van het 10.000e doosje. Dit initiatief werd vorig jaar bij boekhandel Gianotten Mutsaers feestelijk onthuld door wethouder Marcelle Hendrikx met het trekken van het eerste pakje uit de toen nog genoemde Artomaat.

Hiermee werd het startsein gegeven voor drie automaten in Tilburg. Naast Gianotten Mutsaers staat er een bij BANK15 en bij café Bolle.

Een jaar later

Inmiddels staan er Pakje Kunst automaten in vijftien verschillende steden in Nederland en zijn er bijna 10.000 doosjes verkocht. Om dit te vieren wordt één dezer dagen de automaat bij Gianotten Mutsaers nauwlettend in het oog gehouden wie het 10.000e doosje gaat trekken. De gelukkige zal door Pakje Kunst op kunstzinnige wijze worden getrakteerd.

Het initiatief groeit nog steeds. Het idee om lokale kunstenaars in de eigen regio onder de aandacht te brengen slaat aan bij kunstenaars en kunstliefhebbers. In 2018 breiden ze uit naar 25 tot 30 automaten in Nederland en worden de eerste stappen gezet om het initiatief in België te introduceren.
Een Pakje Kunst koop je uit nieuwsgierigheid, als cadeau of als verzamelobject.