De Academic Business Club (ABC) organiseert sinds 2007 jaarlijks
hét symposium over ondernemerschap genaamd The Road. Op 9 april 2018 om 18:30 uur vormt de Schouwburgzaal van Theaters Tilburg het decor voor de 12e editie. De sprekers van dit jaar zijn: Pieter Zwart, Elske Doets, Merijn Everaarts en Janneke Willemse.

Ieder jaar wordt er een afwisselend, interessant en inspirerend programma aangeboden voor zowel studenten, student-ondernemers als andere geïnteresseerden met passie voor ondernemerschap. Het symposium is een kans voor mensen die graag meer te weten willen komen over wat ondernemerschap is en wat het inhoudt in de praktijk.

Sprekers

Pieter Zwart - Coolblue

De meesten hebben er ongetwijfeld al eens iets besteld of anders al van gehoord. Onder Pieters visie is Coolblue uitgegroeid tot één van de grootste webwinkels binnen de Benelux. Coolblue wil op het gebied van service en klanttevredenheid een voorbeeldbedrijf zijn. Niemand minder dan oprichter, Pieter Zwart, is 9 april aanwezig om zijn succesverhaal te delen. 

Elske Doets - Zakenvrouw 2017

Een vrouw met een verhaal. Niet over de start van haar onderneming, maar over de bevaren route. Ze besloot het bedrijf van haar vader, Jan Doets America Tours, over te nemen én met succes. Ze leidde het bedrijf door de crisis heen en wist te groeien! Haar opvallende blik en uitvoering van het ondernemerschap bleven niet onopgemerkt. Ze werd zelfs uitgeroepen tot Zakenvrouw 2017. Bovendien startte zij de Young Lady Business Academy.

Merijn Everaarts - Dopper

De man achter de Dopper, Merijn Everaarts, vertelt op 9 april zijn inspirerende verhaal. In het verre verleden waren ze nog zeldzaam in de collegezalen, maar tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken: de Dopper. Het mooie aan deze onderneming is dat ze écht inzetten op duurzaamheid. Per dag worden er meer dan 500.000 plastic flesjes weggegooid. Merijn vond het tijd voor verandering en nam het heft in eigen handen. Het werd tijd om iets te doen aan de drijvende plastic soep in de oceaan. Dit is nog maar het tipje van de sluier van zijn inspirerende verhaal.

Janneke Willemse - Dagvoorzitter

Het is een eer om Janneke Willemse als dagvoorzitter te verwelkomen. Regelmatig is Janneke op de televisie te bewonderen, met name op RTL Z. Presenteren en dagvoorzitter zijn, zijn niet haar enige activiteiten. Janneke is namelijk zeer actief in de beleggingswereld en behaalde de afgelopen jaren behoorlijk goede rendementen. Kortom een zeer mooie toevoeging op The Road Symposium!

Tickets voor het symposium zijn verkrijgbaar via deze link