“Brabant stands tall under global spotlight” luidt de titel van een artikel op Invest in Brabant. Maar liefst 39 buitenlandse bedrijven zijn in 2017 bijgestaan door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) in het opzetten of uitbreiden van hun bedrijf in Brabant. Daarmee komt onze provincie steeds hoger te staan op de lijst van “Europese steden en regio’s van de toekomst”. Vijftien procent van de bedrijven die zich vestigden in Brabant, deden dat in Tilburg.

Buitenlandse bedrijven in Tilburg

Een voorbeeld van een buitenlands bedrijf dat zich in 2017 vestigde in Tilburg is Châteraisé. Deze Japanse patisserie keten nam in april 2017 het Tilburgse banketbedrijf Maître Paul over en koos het Besterdplein voor haar eerste Europese winkel. Ook ThoughtLine, een ICT bedrijf dat al kantoren had in India en de Verenigde Staten, opende haar eerste Europese kantoor aan de Burgermeester Brokxlaan. Daarnaast startten onder andere MOL Logistics, Pantos Logistics en TechnoNICOL een distributiecentrum in Tilburg.

Europese regio van de toekomst

In totaal is er €134,5 miljoen euro geïnvesteerd in de 39 buitenlandse projecten in Brabant, waarmee 1.150 banen zijn gecreëerd. De kwaliteit die onze regio te bieden heeft blijkt dus niet onopgemerkt. Op de ranglijst van "Europese steden en regio's van de toekomst", samengesteld door de Financial Times, staat Brabant inmiddels op de tweeëntwintigste positie. Andere Nederlandse steden en gebieden op de lijst zijn: Amsterdam, Eindhoven en de provincie Noord-Holland.