Winkelcentrum AaBe Fabriek in Tilburg, Nowadays in Amsterdam, Beverhof in Beverwijk, Kerkelanden in Hilversum en Hanzewijk in Kampen zijn genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2017. De vijf genomineerde winkelcentra zijn op de vastgoedbeurs Provada bekend gemaakt.

De NRW Jaarprijs is een prestigieuze prijs die al sinds 1989 wordt uitgereikt. De beste retailontwikkeling van Nederland, onderscheidend en vernieuwend, wint de jaarlijkse NRW Jaarprijs. De aantrekkelijkheid van het project voor ondernemers en consumenten spelen daarbij ook een belangrijke rol. Winnaars van een NRW Award worden gezien als een kwaliteitsbenchmark en hebben een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector. De uitreiking van de jaarpijs vindt plaats tijdens het Jaarcongres, dat gepland staat op donderdag 7 september van dit jaar.

Prestigieuze retailontwikkeling

Het monumentale pand van de voormalige textielfabriek AaBe in Tilburg is vanaf 2011 getransformeerd tot een prestigieuze retailontwikkeling. Een combinatie van Rijksmonument met retail waarbij oud en nieuw samensmelten en het industriële karakter van het pand behouden is gebleven. De winnaar van de NRW Jaarprijs wordt bekend gemaakt tijdens het NRW Jaarcongres op 7 september in Theater Amsterdam.

De NRW, Nederlandse Raad Winkelcentra, is een actieve vereniging waar ruim 500 toonaangevende vastgoedprofessionals continu samenwerken aan een attractief en toekomstbestendig winkellandschap voor de consument.

De AaBe Fabriek is een project van ontwikkelaar Rialto Vastgoed, Savills Property Management en Savills Investment Management. De eigenaar is ERF Tilburg S.à.r.l..