In alle vroegte staat op maandag 23 april de spelersbus van Willem II klaar om vijfentwintig professionals uit Tilburg en omgeving mee te nemen naar de Hannover Messe. Twee dagen lang bezoeken zij, gezamenlijk, de grootste industriebeurs ter wereld – denk 5.000 exposanten en 200.000 bezoekers - om inspiratie op te doen op het gebied van Smart Industry.

De Hannover Messe is een begrip in de maakindustrie. Het is de enige beurs ter wereld dat de volledige industriële waardeketen – van productontwerp tot productie – omvat. Het is dé plek om kennis te maken met nieuwe trends, te netwerken, maar ook te peilen hoe de concurrentie ervoor staat. Daarnaast is Duitsland een zeer belangrijke handelspartner voor Nederland en biedt de beurs ondernemers de kans hun mogelijke afzetmarkt te verkennen.

Gemeente Tilburg

De groepsreis naar Hannover is georganiseerd door de gemeente Tilburg en biedt ondernemers uit de regio de kans om, naast het opdoen van nieuwe kennis, nieuwe contacten te leggen op lokaal, nationaal én internationaal niveau. Het gezelschap dat meegaat naar de beurs is zeer gevarieerd: van ondernemers in de metaalsector tot industriële dienstverleners. “Wij organiseren de reis voor Tilburgse ondernemers. De Hannover Messe is de ideale plek om snel en direct veel kennis op te doen en Europese contacten te leggen. De Messe biedt de uitgelezen kans om te ontdekken waar kansen liggen,” aldus wethouder Erik de Ridder. 

Netwerken

Een van de professionals die op 23 april plaatsneemt in de bus is Michel Weeda van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De programmamanager op het gebied van hightech & services hoopt tijdens het tweedaagse event “mooie connecties te maken en geïnspireerd terug te komen.” Ook voor Nico van Wijnen en Robert Vugts van het Tilburgse ART Group is het maken van connecties een belangrijke reden om mee te gaan naar de Hannover Messe. “Naast twee gezellige en leerzame dagen hopen wij ons netwerk uit te breiden.”

Smart Industry

Het thema van de beurs is Smart Industry. De verregaande digitalisering van apparaten, productiemiddelen en organisaties is in volle gang. Met Smart Industry ontstaan nieuwe manieren van produceren, nieuwe business modellen en nieuwe vormen van samenwerking. De optimalisatie van productie en communicatie tussen mensen en machines leidt tot maatwerk en hoogwaardige kwaliteit. Dat biedt zeker kansen voor het Tilburgse bedrijfsleven, dat bekend staat om haar maakindustrie. Op sommige gebieden loopt Tilburg al voorop, denk bijvoorbeeld aan: Reshoring (het terughalen van productie en daarmee arbeid naar Nederland) en Fieldlab CAMPIONE (het onderhoud van chemiebedrijven voorspelbaar maken).

“Ik hoop tijdens de Hannover Messe een goede indruk te krijgen van de relevante industriële ontwikkelingen en hoe dit kan helpen bij onze groeiambities,” vertelt Koen Melis van Melis Gieterijen. Anita de Haas van Platform Promotie Techniek sluit zich daarbij aan. “Ik hoop inspiratie op te doen inzake nieuwe technologieën en/of technologische oplossingen die we in kunnen zetten voor ons platform.”

Houd de website en social media kanalen van Make it in Tilburg in de gaten voor meer informatie vanuit ons én de deelnemende ondernemers en professionals tijdens en na de Hannover Messe 2018 #hm18 #makeitintilburg.