Tilburg University student Koen Lavrijssen won 4 september de Best Entrepreneurial Student Initiative Award met zijn bedrijf Mr. Winston. De winnaar werd gekozen door het publiek aanwezig tijdens de opening van het academisch jaar 2017.

Trots als een pauw hebben Koen en compagnon Wouter van Ooijen de prijs in ontvangst genomen tijdens de opening van het academisch jaar. Wouter: "Een mooie kroon op ons werk van de afgelopen jaren en een goede motivatie om de gastervaring in de horeca te blijven verbeteren."

Nieuwe kijk op horeca

"Mijn collega Koen en ik zijn tijdens onze studie begonnen aan Mr. Winston: Het horeca systeem voor de horeca, door de horeca. Wij geloven dat er een hoop verbeterd kan worden in de horeca op het gebied van gastervaring. Daarom hebben wij een kassa gemaakt die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt binnen een horecabedrijf en biertjes van klanten met een mooie schuimkraag worden geserveerd."

Geen kaas gegeten van marketing

Koen: “Ondanks dat we hadden geleerd hoe we ons moesten verplaatsen in ‘de business’, échte sales- en marketingmensen waren we nog niet. De echte schop die richting in hebben we gekregen via Starterslift. Ze hebben ons gepakt op de punten waar we tekort kwamen… de drempel over naar de markt. Als IT-jongens moesten we weg uit onze kamers, waar we veilig achter onze computers zaten. Dat was soms eng… plots zaten we bij grote bedrijven aan tafel, moesten we praten voor publiek en pitchen. Mede door ondersteuning van Starterslift zijn we daar in gegroeid." 

Entrepreneurship

Ondernemerschap was een van de thema's tijdens de opening van het academisch jaar. Net als afgelopen jaar werden ondernemende studenten in de spotlight gezet. De overige genomineerden waren Plennid (Kees van Rengs) en SB Supply (Sander Berendsen). De uitreiking werd gepresenteerd door Harmen van Heist, co-founder van Rural Spark. Vorig jaar werd de award gewonnen door Richard van Laak van Scribbr.