Onder een stralende zon werd het echt gezellig, op industrieterrein Vossenberg West II bij de Dag van de Logistiek, afgelopen zondag. Zoals gebruikelijk was er van alles te doen voor bezoekers en daar werd ook goed gebruik van gemaakt: zelf een vrachtauto besturen, kunstjes met een heftruck, racen voor de kleintjes. Maar ook een kijkje in het warehouse van logistieke dienstverleners en een kennismaking met verschillende beroepsgroepen op alle niveaus.

De opening van de dag werd verricht door een goed op elkaar ingespeeld driemanschap:
Sandra Smits als voorzitter van Logistiek Midden-Brabant, Jan Boeve, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland, en wethouder Mario Jacobs – van Groen Links.

Die laatste lijkt mogelijk een vreemde, groene eend in deze logistieke bijt, maar dat was niet zo. Hét item bij logistiek is immers bereikbaarheid, en goede bereikbaarheid is ook goed voor het milieu want minder kilometers met de vrachtauto betekent ook: minder fijnstof. En dat vrachtauto’s straks ‘slim’ worden en stoplichten voor hen eerder op groen springen heeft hetzelfde effect: minder afremmen, minder optrekken en dus minder brandstofverbruik.

‘De regio Midden-Brabant is sterk in de samenwerking van de drie O’s’, zei Sandra Smits in haar toespraak, ‘Overheid, ondernemingen en onderwijs werken nauw samen aan de ontwikkeling van deze logistieke topregio.’
Die samenwerking is hard nodig, want het aantal vacatures in de logistiek groeit met de dag.  Nu werken er in Brabant 140.00 mensen in deze bedrijfstak, en in 2030 zijn dat er mogelijk wel 350.000! En de vacatures zijn op alle niveaus, van chauffeur tot management.

Op de Dag van de Logistiek was dat in elk geval duidelijk, want veel bedrijven probeerden de aandacht te trekken van mogelijke sollicitanten. Voor meer informatie over de sector en werken in de logistiek: http://www.logistiekmiddenbrabant.nl/

Op de foto: Van links naar rechts Jan Boeve, Sandra Smits en Mario Jacobs