7 december om 19:35 komt onze stadsimker Marcel Horck op NPO2 tijdens Vroege Vogels TV: Over natuur in de stedelijke omgeving in Tilburg. Er zijn opnames gemaakt bij o.a. het natuurgebied de Kaaistoep en bij het Natuurmuseum.

Bijen zijn al een tijdje bedreigt en dit terwijl een van de belangrijkste voedselkwekers. Insecten waaronder bijen bestuiven de bloemen van de plant waardoor de plant een vrucht gaat maken. De vrucht is wat wij eten. Bij Beezz in Tilburg zijn ze druk bezig met de bijenpopulatie.

Onze stadsimker heeft het idee opgevat om de bijen en de natuur letterlijk in beeld te brengen. Dit wil hij doen met behulp van de digitale bijenkasten met live data van beep. Beep houdt alles wat er in de kas gebeurt goed in de gaten en stuurt de gegevens naar je computer toe. Beezz heeft zich voorgenomen om de natuur in Tilburg goed in de gaten te gaan houden.

Enkele Tilburgse bedrijven en individuen hebben het initiatief al omarmd. Ze willen graag meedoen mee doen met de monitoring. De eerste Tilburgse bedrijven hebben ook al aangeboden om dit initiatief financieel te dragen.

Het idee is dat ieder deelnemend bedrijf een eigen bijenkast krijgt en er tegelijk ook eentje sponsort voor een school. Zo komen onderwijs en het bedrijfsleven bij elkaar en wordt het onderzoeksgebied nog groter. Wil jij deelnemen aan dit project? Klik dan hier.

Vergeet niet te kijken naar Vroege Vogels TV: Over natuur in de stedelijke omgeving in Tilburg op 7 december om 19:35.