In het eigenzinnige Tilburgse Dwaalgebied vind je duurzaam warenhuis Velerlei. In hun eigen werkplaats maken ze van gebruikte spullen écht unieke stukken, zoals kussens van oude Aabe dekens.

Onder het dak van Velerlei vind je ook meerdere shop-in-shops. Het pand met bijna 1000 vierkante meter aan oppervlak biedt onder meer onderdak aan kapper Purelou, kleding van Frolyk, kinderspeelgoed van &MIK, lp's van Diggers en Olives & Spices, de eerste couscousbar van Nederland.

Velerlei-intext.jpg
Als ondernemer kun je ruimte huren bij Velerlei. "Het is niet de bedoeling dat je hier alleen je producten uitstalt", vertelt Nanneke Mulder. "Wij vragen dat je echt nadenkt over hoe je kunt gaan ondernemen." Velerlei wil een bijdrage leveren aan een betere maatschappij en hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook werken ze met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Diensten

Na de eerste winkel aan het Paletplein, kwam Velerlei eind 2016 ook naar het centrum van Tilburg. Naast duurzaam winkelen kun je hier terecht om te werken of te studeren. Op de eerste verdieping is een business center met vaste werkplekken, gratis flexplekken en een vergaderruimte. In deze ruimte heb je beschikking over een smart TV, een beamer met groot scherm en internet. Ook worden er activiteiten en evenementen georganiseerd bij Velerlei.

Ondernemers

Alle ondernemers die in Velerlei zitten hebben oog voor duurzaamheid. Zo vind je op de eerste verdieping een Plantenasiel waar oude planten weer helemaal opgelapt worden en hangen achter in de winkel opgeknapte tweedehands klokken.

Dat je je producten heel dicht bij huis kunt halen, laat couscousbar Olives & Spices zien. "Alles wat je hier bestelt is 100% home made en de groenten komen allemaal uit de moestuin", vertelt eigenaar Rachid. Hij zit sinds oktober 2017 in het pand van Velerlei en wil couscous toegankelijk maken voor iedereen. "In Marokko is het gewoonte om na het vrijdaggebed samen te eten. Dan eet iedereen van één grote schaal. Couscous brengt mensen bij elkaar."

Velerlei-intext2.jpg
Ook leuk om te weten: tussen 17.00 en 19.30 uur kun je jouw couscous thuis laten bezorgen als je binnen het postcodegebied 5038 woont.

Handig om te weten

  • Bij Velerlei vind je merken als Simply Chocolate, Wijzonol, Tafelmeesters, Timeboo, Maxomorra, Seepje, Ecozone en Or Tea.
  • Je kunt al vanaf vier vierkante meter aan ruimte huren bij Velerlei om jouw producten aan de man te brengen. Hard werken wordt beloond met een korting op de servicekosten.
  • In de vergaderruimte van Velerlei kun je met maximaal 12 personen vergaderen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een shop-in-shop bij Velerlei of een vaste werkplek in hun business centre? Neem dan contact op via hun contactformulier.