Tilburg is een stad die maakt, innoveert en test. Van achtbanen voor de Efteling tot auto’s voor Tesla. Met ondernemers die samenwerken in een compacte stad ideaal gelegen in het centrum van Europa. Er zitten hier bedrijven gevestigd die draadkrachtig, sociaal, tegendraads, rauw, experimenteel zijn én humor hebben. Vincent Hopmans, rasechte Tilburger, nodigt een aantal ondernemers van deze bedrijven uit voor een ritje door Tilburg. Met 5 vragen en 1 opdracht is de carpool pas geslaagd.

De vierde persoon die met Vincent in de auto stapt is Joost van Heesch. Hij is verantwoordelijk voor sales bij Wolkat. Dit bedrijf is al vier generaties een Tilburgse familiebedrijf in textielrecycling. Ingezameld textiel wordt in-house omgetoverd tot nieuwe producten voor de mode-, auto- of meubelindustrie. Deze circulaire werkwijze maakt Wolkat het enige textielbedrijf ter wereld die de volledige keten beheerst; het sorteren, recyclen, spinnen en weven van textiel onder één dak.

Vanuit het hoofdkantoor in Tilburg wordt gewerkt aan een wereld waarin textielafval niet bestaat. En dat trekt weer andere bedrijven aan die zijn geïnteresseerd in circulaire bedrijfsvoering.

Wolkat is oerTilburgs en zullen nooit uit deze stad verdwijnen, daarom zijn ze ook trots op wat er op het gebied van het verbeteren van het vestigingsklimaat gebeurt. Vooral de Spoorzone en Piushaven zijn volgens Joost bronnen van nieuwe mogelijkheden voor ondernemers.

Volgende maand in Ritje 013…

Vincent stapt in de auto met Rian van Pelt van Broodje Aap & Linke Soep. Dit is een interculturele lunchservice met een positief verhaal. In het volgende ritje vertelt Rian alles hierover tegen Vincent.

Meer weten over ondernemen in Tilburg? Kijk op www.makeitintilburg.nl.