‘Inkt droogt sneller dan water. Regen blijft liggen, tranen verraden je, maar inkt, inkt verandert vanzelf in iets blijvend’, schrijft Lucas in zijn verhaal: Inkt. De inspiratie voor dit duistere sprookje deed hij op bij Gianotten Printed Media. Hij vond de romantiek van drukwerkkunst in een 100 jaar oud bedrijf.

Nu is Gianotten Printed media een top-of-the-game grafische dienstverlener. Zij helpen andere organisaties bij het overbrengen van een boodschap. Zij geloven in de krachten van nieuwe en conventionele media en brengen dagelijks kleur aan deze wereld. Zo zegt ook hun slogan: “ADD COLOR.”

Samen met Lucas in inkt gedrukt

Dre Stevens, Directeur - Gianotten Printed Media: “Op het moment dat ons het concept werd gepresenteerd, konden we niets anders dan kleur bekennen! Met kleur bedoelen we de unieke mogelijkheid wat drukwerk biedt om een verhaal te vertellen. Vandaar dat we dan ook, samen met mooie andere Brabantse gevestigde bedrijven, trotse ‘founding father’ zijn van project Tilt. Deze manier van storytelling en samenwerken heeft weer eens bevestigd wat innovatie teweeg kan brengen. Het brengt mooie en verassende samenwerkingsverbanden tot stand. Innovatie kent geen grenzen en doorbreekt alle bestaande paradigma’s. Niets zo mooi, om als bedrijf een bijdrage te kunnen leveren aan innovatieve projecten en talentontwikkeling in ons eigen Brabant.”

100 jaar geschiedenis

Hendricus Gianotten begon 100 jaar geleden een drukkerij, gewoon in een ruimte boven zijn keuken. Hij hield zich bezig met vakbondswerk en het Nieuwsblad van het Zuiden. Zijn zoon Jo Gianotten maakte het bedrijf groot met film- en circusaffiches, zijn zoon weer met het drukken van boeken en proefschriften. Zijn zoon (Joost Gianotten) richtte zich samen met Dré Steven op de horeca- en entertainmentbranche. Zo drukte iedere generatie van Gianotten zijn eigen stempel op het bedrijf. Na de dood van Joost is Dré verder gegaan. Dré: “Al 100 jaar zijn wij bezig met het vertalen van verhalen van anderen. Dat is ons verhaal. Het zit in ons DNA verweven.”

Lucas de Waard

Lucas de Waard (1984) heeft o. a. al geschreven voor Bos Theaterproducties, Theaterfestival Boulevard, Cojones (BNNVARA) en Janke Dekker producties. In 2015 verscheen zijn eerste roman ‘De Kamers’. In 2016 won hij een Musical Award voor het beste script, voor ‘Willem Ruis; de show van zijn leven’. Zijn tweede roman genaamd ‘Kraaien tellen’ verscheen 2017. Lucas is de drijvende kracht achter ‘Team Edgar’, de literair voetbalsite, waar ook zijn nieuwste boek ‘Mindere goden’ uit voortkwam.

Vernieuwende storytelling

Tilt neemt met INC. de positie in tussen twee groeiende velden van het Brabantse landschap: het innovatieve bedrijfsleven én jong literair talent in de provincie. Tilt zocht enthousiaste, creatieve bedrijven en auteurs om samen aan het werk te gaan, om elkaar beter te leren kennen en van elkaar te leren.

Acht talentvolle, jonge schrijvers draaiden deze zomer mee in acht Brabantse bedrijven. Ze namen plaats achter een nieuw bureau, kletsten bij de koffieautomaat, maakten een wandeling met de directeur of dwaalden rond in magazijnen. Ze namen een kijkje achter de schermen en deden er inspiratie op voor een kort verhaal. De acht verhalen die daaruit ontstonden, zijn gebundeld in INC.

Meer INC. verhalen lezen? Klik dan hier.