Bedrijf van de Maand oktober 2017: Treeway

Bedrijf van de Maand oktober 2017 is Treeway. Ze slepen de prijs in de wacht omdat ze van grote betekenis zijn in de ontwikkeling van een geneesmiddel tegen de dodelijke ziekte ALS. 

Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek op 11 oktober. “Dit bedrijf vervult een onmisbare rol in de zoektocht naar een medicijn tegen ALS, die slopende ziekte waaraan helaas veel mensen overlijden. Hun vooruitstrevende en daadkrachtige onderzoeksmethode en hun missie om een geneesmiddel te ontwikkelen tegen ALS maakt dit bedrijf met recht Bedrijf van de Maand. Ik ben er enorm trots op dat een bedrijf als Treeway de gemeente Tilburg als uitvalsbasis heeft gekozen. En hoop dat het Treeway lukt om het zo gewenste geneesmiddel te vinden!” 

Wij ondersteunen het werk dat Treeway uitvoert om deze slopende ziekte uit te bannen en wensen hen alle succes toe in de weg naar een geneesmiddel. Proficiat Treeway!

Treeway is a clinical-stage biotechnology company with a mission to develop therapies to cure ALS. It was founded in 2012 by two ALS patients, Bernard Muller and Robbert Jan Stuit. Treeway aims to develop drugs that first delay disease progression, followed by therapies that halt or control the disease finally leading to a breakthrough therapy to cure ALS. Currently, Treeway has established a pipeline consisting of two drug therapies, TW001 and TW002, which are in development and is assessing several research lines to validate drugable targets. http://www.treeway.nl/ 

Bedrijf van de Maand

Gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg roepen maandelijks een Tilburgs bedrijf uit tot Bedrijf van de Maand.Deze bedrijven krijgen uit handen van wethouder Erik de Ridder een prijs en mogen zich een maand lang Bedrijf van de Maand noemen omdat ze ambassadeurs zijn voor Tilburg als ondernemersstad. Hoe dan? Door als typische Tilburgers de mouwen op te stropen en er (samen) voor te gaan. Bedrijven van de Maand weten de samenwerking op te zoeken en hebben betekenis voor de stad en de mensen die er wonen. #BedrijfvdMaand