Tilburg industriestad. Zo staan we bekend. De industriele sector is nog altijd een belangrijke speler. Al lang niet meer traditioneel maar gedreven door innovatie, kennis en creativiteit. Onze kracht zit in ons verleden. Onze makers-mentaliteit en drive hebben ervoor gezorgd dat we nu een stad zijn met een diversiteit aan prachtige bedrijven. Ze voelen zich hier allemaal thuis en werken samen aan een groeiende economie.

We zijn een stad van makers met een hart voor de samenleving. Vanuit ons ambachtsverleden denken we na over hoe dingen werken. Wat de invloed is van high tech op ons dagelijkse leven en hoe we digitalisering, ai, robotica en big data zo goed mogelijk voor ons leven kunnen inzetten. Ondernemers uit de stad werken samen naar mooie nieuwe oplossingen. Dat is onder andere zichtbaar in de manier waarop Tilburg na de teloorgang van de textielindustrie andere wegen heeft gezocht om zich economisch te ontwikkelen. Tilburg biedt ruimte om te experimenteren. Is proeftuin voor tal van initiatieven, die zowel een economische als maatschappelijke meerwaarde hebben.

Wij geven je 10 redenen om te kiezen voor Tilburg:


1. Tilburg groeit
Tilburg kende afgelopen jaar het grootste aantal starters in Brabant na Eindhoven. Daarnaast hebben meerder multinationals gekozen voor Tilburg. Afgelopen jaar kozen meer bedrijven, meer studenten, meer toeristen voor Tilburg.

2. 1 + 1 = (0)13
Samen zijn we meer dan de som der delen. We zijn een hartstad. Ondernemers ondernemen samen en komen tot nieuwe oplossingen. De lijntjes zijn hier kort en de netwerkmogelijkheden onuitputtelijk. 

3. Slimme arbeidsmarkt
Elk jaar studeren er duizenden creatieve ambitieuze studenten af aan de diverse opleidingen van Fontys, Avans en Tilburg University. Die vervolgens de arbeidsmarkt bestormen met kennis en creatieve ideëen voor jouw organisatie om te excelleren.

4. Betaalbare locaties 
Komende jaren worden er in de Spoorzone, de Piushaven en het Veemarktkwartier locaties gecreëerd voor creatieve startups. Daarnaast is er aan de A58 alle ruimte voor ondernemingen en kent Tilburg maar liefst 15 industrieterreinen. En we zijn niet de Randstad, dus betaalbaar!

5. Ideale ligging en infrastructuur 
Alle belangrijke steden zijn snel bereikbaar via de omringende snelwegen, het uitgebreide treinnetwerk en het vliegveld. Binnen anderhalf uur ben je in Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. En met het vliegtuig ligt de rest van Europa aan je voeten.

6. Modern industrieel cluster 
De koppeling tussen moderne industriële bedrijvigheid en uitstekende distributienetwerken onderscheidt Tilburg van andere logistieke centra. Ook zorgt die koppeling voor bijzondere economische kansen. Resultaat is een hoge toegevoegde waarde: logistiek bepaalt in grote mate de uiteindelijke kwaliteit van dienstverlening aan de klant. 

7. Samenwerking Port of Rotterdam
Door een intensieve samenwerking met Port of Rotterdam kunnen wij gevestigde logistieke verladers een efficiente en geintegreerde supply chain bieden waarbij goederen en diensten beter, veiliger en sneller aankomen op de plaats van bestemming.

8. The Reshoring Connection
Reshoring is een innovatief model van formaat. Tilburg, met een groot aantal maakbedrijven en een door de Tilburg University ontwikkelde reshoring-tool, geeft het voorbeeld.

9. Hulpvaardige overheid
De Tilburgse gemeente biedt één vast aanspreekpunt waardoor vergunningen razendsnel geregeld zijn.

10. Hier brandt nog licht
Naast dit alles is Tilburg een verzameling van hippe tentjes, een modern centrum met 500 evenementen per jaar, de Beekse Bergen en de Efteling in de achtertuin en drie topmusea. Zodat iedereen zich thuis voelt in het centrum van Tilburg.

Uiteraard kunnen wij dit mooi opsommen, beter is het te horen van ondernemers zelf. Lees daarom de ondernemersverhalen of kom zelf eens praten en ontmoeten op een van de vele netwerkevents die hier worden georganiseerd. Je bent welkom!