De plek waar treinen aangespoord werden en mensen ontspoorden, laat ons nu zien hoe rauw wauw kan zijn. Cultuurfabrieken produceren talent aan de lopende band en visionaire ondernemers nemen over. Alles wat Berlijn zo mooi maakt in hartje Tilburg. Kijk eens achterom op het station en ontdek een bonte mix van industrieel erfgoed en vernieuwende architectuur. Een broedplaats voor kennis, innovatie en heel veel moois.
De Spoorzone ademt in alles het karakter van mouwen opstropen en niet mauwen. Het verleden wordt geëerd, de toekomst omarmd. Het immense terrein biedt plek voor ondernemers met een missie en bijzondere evenementen van werelds formaat.

Alles en niets

Met haar imponerende bouwwerken doet de Spoorzone op het eerste oog wat afstandelijk aan. Wat heb je daar nu te zoeken? Het antwoord: zowel alles als niets. Laat je vooral verrassen door de fusie van originaliteit en veelzijdigheid. De variëteit aan ondernemers en de mix aan festivals en evenementen, trekken alle subculturen uit de maatschappij aan. De Spoorzone experimenteert met het experimentele. Liefhebbers raken binnen luttele seconden verknocht aan het gevoel dat deze plek oproept. Mensen zijn hier geen toeschouwers, maar deelnemers.

eve_foto.jpg

De Spoorzone dendert door

De metamorfose die de Spoorzone de afgelopen jaren doormaakte, is nog lang niet voltooid. Zo staat er met de LocHal een parel van een gebouw. Stap hier binnen en ontdek de ware wauw van rauw. Dit was de plek waar generaties Tilburgers aan treinen sleutelden. De gemeente gaat de LocHal renoveren met daarin de Bibliotheek van de Toekomst – een inspirerende werkplaats voor alle Tilburgers – en een publiek toegankelijke Stadshal.

SPZ013-Tilburg-LocHal-slide1.jpg

Waar oud nieuw ontmoet

Een meer inspirerend verblijfsgebied dan de Spoorzone is nauwelijks denkbaar. Wonen waar de actie is, maar ook kunnen genieten van de rust. Die plek is Clarissenhof, waar bewoners een spannende mix tussen oud en nieuw vinden. De bebouwing in Clarissenhof is namelijk geïnspireerd op de architectuur van verdwenen kloosters. Strakke lijnen en klassieke boogramen wisselen elkaar af. Door die veelzijdigheid voelt iedereen zich thuis in Clarissenhof. Van geboren Tilburger tot expat. Van student tot gezin.

Achterom bij het station

Om de Spoorzone nog natuurlijker te verbinden met het centrum en direct toegankelijk te maken voor liefhebbers uit het hele land, heeft Centraal Station Tilburg een nieuwe uitgang aan de zijde van de Spoorzone gekregen. Dagelijks maken meer dan 30.000 reizigers gebruik van het Centraal Station. Om de toegankelijkheid en doorstroming naar de Spoorzone te verbeteren, heeft het station een brede doorgang gekregen onder de spoorlijnen met een nieuwe entree naar het Tilburg (die geen mens mag missen).

Business before pleasure

Veel stadskenners associëren de veelzijdige Spoorzone met haar geweldige evenementen, culinaire hoogstand en rauwe straatsport. Vergis je niet; de Spoorzone huisvest prachtige kantoren en mooie bedrijven uit de commerciële dienstensector. Neem alleen maar het Tilburg Trade Center, wat in samenspel met de Locomotiefhal (ook wel de LocHal) het stempel ‘werkplaats van de 21ste eeuw’ kreeg. Een synergie van eigentijdse kantoorgebruikers die door nabijheid van elkaars kennis en mogelijkheden gebruik maken.