Tilburg is een echte Brabantse stad, met uitstekende restaurants, heel veel gezellige cafés, theaters en bioscopen. Jaarlijks vinden in en rond de binnenstad heel veel evenementen en festivals plaats, waaronder festivals voor experimentele muziek, maar ook de grootste kermis van de Benelux en het Festival Mundial.

De festivals trekken bezoekers uit binnen- en buitenland. Vaak combineren die hun bezoek aan de stad met een bezoek aan de Beekse Bergen of de Efteling. Deze topattracties liggen nog geen kwartier rijden van de stad.

Wie van musea houdt haalt zijn hart op in het Textielmuseum of De Pont, een toonaangevend museum voor hedendaagse kunst. De concertzaal en het theater hebben een prachtig programma evenals Popcentrum 013 en Paradox, het tweede jazzpodium van Nederland.

Tilburg is een groene stad. Op tien minuten rijden liggen schitterende natuurgebieden als de Oisterwijkse Bossen en Vennen en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. En als je liever dichtbij huis blijft kom je tot rust in een van de grote 19e eeuwse parken. Echt uniek is het Stadsbos013. Groter dan het Amsterdamse Bos en het Bois de Boulogne in Parijs. Een onontdekte schat in het zuidwesten van Tilburg waar stad en natuur samenkomen. Onderdeel van Stadsbos013 is de Oude Warande, één van de weinige intacte en goed onderhouden 18e eeuwse sterrenbossen van Nederland.